samenblij.nl

"Samenblij.nl, waar het hart van jouw gezin straalt!"

Ontdek Drenthe of Zeeland tijdens je Vakantie!

Ben je op zoek naar een fijne vakantiebestemming in eigen land? Wat dacht je van een Drenthe, of een Zeeland vakantie? Deze prachtige provincies hebben ontzettend veel te bieden, van mooie natuur tot gezellige dorpen en steden. In dit artikel nemen we je mee op ontdekkingstocht door Drenthe en Zeeland.

De prachtige natuur van Drenthe

Drenthe staat bekend om haar uitgestrekte bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Dit maakt het een ideale bestemming voor natuurliefhebbers. Je kunt er urenlang wandelen of fietsen zonder iemand tegen te komen, wat zorgt voor een heerlijk gevoel van rust en vrijheid.

Wandelen en fietsen in Nationaal Park Dwingelderveld

Een van de mooiste natuurgebieden in Drenthe is het Nationaal Park Dwingelderveld. Dit uitgestrekte heidegebied is het grootste natte heidegebied van West-Europa en biedt talloze wandel- en fietsroutes. Met een beetje geluk spot je tijdens je tocht door dit prachtige landschap ook nog reeën, vossen of bijzondere vogelsoorten.

De gezellige dorpen en steden in Zeeland

Naast haar prachtige natuur staat Zeeland ook bekend om de gezellige dorpen en steden. Deze provincie heeft een rijke historie en dat zie je terug in de vele monumenten, oude straatjes en gezellige pleinen. Een bezoekje aan een van de Zeeuwse steden mag dan ook zeker niet ontbreken tijdens je vakantie.

Middelburg: cultuur en historie

Een van de mooiste steden in Zeeland is Middelburg. Deze historische stad heeft een prachtige binnenstad met talloze monumenten, zoals het Abdijcomplex en het oude stadhuis. Ook vind je er gezellige winkelstraatjes en volop terrasjes om even bij te komen van al het moois dat je hebt gezien.

Activiteiten voor het hele gezin

Of je nu met je partner, vrienden of je gezin op vakantie gaat, in zowel Drenthe als Zeeland is er genoeg te beleven voor jong en oud. Van attractieparken tot dierentuinen en van musea tot watersportactiviteiten; je hoeft je geen moment te vervelen.

Attractieparken en dierentuinen in Drenthe en Zeeland

Zowel in Drenthe als in Zeeland vind je diverse attractieparken en dierentuinen. Zo kun je in Drenthe onder andere terecht bij Drouwenerzand Attractiepark of Wildlands Adventure Zoo in Emmen. In Zeeland kun je een bezoek brengen aan attractiepark Neeltje Jans of het Arsenaal in Vlissingen, waar je alles leert over de onderwaterwereld en piraten. Kortom, genoeg te beleven voor het hele gezin!