samenblij.nl

"Samenblij.nl, waar het hart van jouw gezin straalt!"

3x leuke fietsvakanties in Nederland

Kun jij ook zo wegdromen bij de gedachte van vakantie? Het idee van nieuwe plekken ontdekken, avontuur en even je tijd volledig zelf indelen. Even geen zorgen over je dagelijkse kantoorbaan, oppas voor de kinderen of dat sportschoolabonnement waar je toch niets mee doet. Gewoon jezelf even wanen in een andere omgeving en daar leuke dingen doen. Sommige mensen boeken het liefst direct een ticket naar een warm land, voor een welverdiende vakantie met zon, zee, strand en een cocktail in de hand. Maar tegenwoordig wordt er ook steeds vaker gekozen voor een vakantie in eigen land. Want Nederland is eigenlijk ook gewoon een heel mooi land. Vooral om te fietsen, daar zijn we nu eenmaal zo goed in. In dit blog nemen we je mee naar enkele favoriete plekken voor een fietsvakantie in eigen land. Ben je eigenlijk niet zon liefhebber van fietsen dan biedt een gazelle elektrische fiets of cortina e-lett de perfecte oplossing om alsnog fietsend van het Nederlandse landschap te genieten.

 

Fietsvakantie rondom de Zuiderzee

Een rondje om de Zuiderzee brengt je langs de mooiste plekken van Nederland. Zo vind je op de Veluwe een prachtig bebost gebied van wel duizend vierkante kilometer. Je vindt er vooral loofbos en naaldbos, maar ook zandverstuivingen en heidevelden. Wil je meer richting stedelijke bezienswaardigheden, ga dan eens een dagje naar de middeleeuwse binnenstad van Amersfoort. Noord-Holland biedt je daarna prachtige vergezichten en kan je het zeevaarders-verleden van Enkhuizen op je laten inwerken in het Zuiderzeemuseum. Met de ferry kun je jouw vakantie voortzetten in Stavoren.

 

Fietsvakantie in Limburg

Ook in Limburg kun je uitstekend terecht voor een fietsvakantie. Fiets hier bijvoorbeeld langs de Maas richting de langste rivierduinengordel van Nederland, de Maasduinen. Voor zeldzame dieren en planten is dit dé plek. De Rozenroute is daarnaast ook een echte aanrader. Je kunt via de veer naar de overkant van de Maas, naar Lottum, om karakteristieke dorpjes te bezichtigen. Hier kun je Kasteeltuin Arcen bezoeken, een waar dagje uit in prachtige flora en fauna. Ook voor kinderen is dit een groot avontuur met een midgetgolfbaan, speelstrand en trekvlot.

 

Fietsvakantie in de Achterhoek

De Achterhoek kunnen we natuurlijk niet aan dit rijtje laten ontbreken. In de Achterhoek vind je werkelijk van alles, zoals bos, weide, akkerlanden en houtwallen. Karakteristieke landhuizen en kastelen zie je hier verscholen in het landschap. Een favoriet kenmerk van de Achterhoek is de gastvrijheid van de bewoners. Je zult je dan ook meer dan welkom voelen in de vlakbij gelegen Hanzesteden, zoals Zutphen, Deventer of Bronkhorst. Meer bekend is de stad Groenlo, waar bierbrouwer Grolsch lange tijd het belangrijkste bedrijf was.